6
May

Spam nedir ?

Spam nedir ?

SPAM nedir?

Web üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesaji alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesi spam olarak adlandırılır.

Spam çoğunlukla ticari reklam niteliğinde olup, genelde güvenilmeyen ürünlerin, çabuk zengin olma kampanyalarının, tam olarak yasal olmayan servislerin toplu email yoluyla duyurulması amacına yöneliktir ve spam gönderen açısından bakıldığında maliyeti çok düşüktür.

Email aracılığıyla gönderilen spam doğrudan mesajlarla, bireysel kullanıcıları hedef alır. Hedef olan toplu e-posta listeleri genellikle grupların üye listelerinin çalınması veya web üzerinden adres aramalarıyla oluşturulur.

Spam türlerinden ticari içerikli olan UCE (Unsolicited Commercial e-mail- Talep Edilmemiş Ticari e-posta) adından da anlaşılacağı gibi istemediğiniz halde size gönderilen bir ürünü yada hizmeti tanıtıcı elektronik posta iletileridir.

İçeriğinin mutlaka ticari olması gerekmeyen UBE (Unsolicited Bulk e-mail -Talep Edilmemiş Kitlesel e-posta), aynı anda birçok e-posta hesabına gönderilen e-posta iletileridir. Bu iletiler ticari içerikli olabileceği gibi politik bir görüşün propagandasını yapmak yada bir konu hakkında kamuoyu oluşturmak amacı ile gönderilen e-posta iletileri de olabilir.

Bir diğer sık rastlanılan e-posta spam tipi ise MMF (Make Money Fast - Kolay Para Kazanın) iletileri; zincir iletiler yada piramit benzeri pazarlama yapıları ile ilgili gelen iletilerdir. Piramitin en üstündeki isme para gönderip listenin altına kendinizi eklediğinizde para kazanmaya başlayacağınıza ilişkin iletiler bu tip spam iletilerine örnek olarak verilebilir. Benzer tipteki "Phishing nedir ?", inceleyebilirsiniz.

"bir iletinin spam olarak nitelendirmesi iletinin içeriği ile ilgili değildir. Herkesin üzerinde hemfikir olduğu, toplumsal duyarlılık içeren özel bir konu hakkında görüş bildirmek için kitlesel olarak gönderilen bir ileti de aslında spam olarak nitelendirilebilir."

İzinli pazarlama hakkında bilgi almak için burayı tıklayın.

Postatr.com Spam Politikasını okumak için burayı tıklayın.

  

 Comments (0)

       Leave A Comment

    yorumlarda görünecektir

    paylaşılmaz, görüntülenmez

    max 1500

    Kampanya, duyuru, bilgilendirme veya yeni bloglar için mail gönderebilirsiniz (Postatr müşterilerini kapsamaz & mail adresiniz sadece postatr.com firmasına özel mailler için kullanılır.)