1
Oca

Kullanım klavuzu & İşlem rehberi

Kullanım klavuzu & İşlem rehberi


1. Kayıt

Bu ürünü kullanabilmeniz için (ücretsiz veya ücretli) önce kayıt olmalısınız. Ücretsiz kullanımda bazı limitler mevcuttur ama kayıt olduğunuzda tüm modülleri ile birlikte test edebilirsiniz.

Kayıt olma işlemi ve hesap kurulumu için kayıt olmak ve giriş bağlantısını tıklayın.


2. Uygun paket seçimi ve ödeme

İhtiyacınıza en uygun paketi seçmek ve satın almak konusunda detaylı bilgi için paket seçimi, satın alma ve ödeme bağlantısını tıklayın.


3. Kullanım Klavuzu

3 adımda ilk kampanyanızı hazırlayalım;



a.Data Aktarımı ve Veri Yönetimi
Temelde “ad, soyad, email adresi” gibi her müşterimizin ihtiyaç duyacağı veritabanı alanları, veri aktarımı için önceden tanımlıdırlar. Sistemin sizin için tanımladığı alanlar haricinde kurumunuza özel alanlar varsa bunları tanımlamak için Veri Merkezi > Veritabanımı Yönet menüsünü kullanabilirsiniz. Detaylar için Veritabanımı nasıl yöneteceğim ? tıklayın.

Data aktarımı için Veri Merkezi > Üye Ekle (Toplu) menüsünü kullanabilir ve aktarım için aşağıdaki metodlardan herhangi birini seçebilirsiniz.

  • Dosyadan Aktar : “Excel, word, txt, xml” gibi bilinen birçok formattaki dosyanızın yerini gösterin ve aktarıma başlayın
  • Kopyala&Yapıştır Kullan : Verilerinizi bir kutuya yapıştırın ve aktarıma başlayın.
Bir sonraki adımda aktarmak istediğiniz alanları seçip istemediğiniz alanları "Yoksay" şeklinde işaretleyebilirsiniz.Aktarmak istediğiniz alan sistemde tanımlı olmalıdır!


Toplu data aktarımı ile ilgili daha detaylı bilgiler için Toplu data aktarımı ? tıklayın.


b. HTML Tasarım
Toplu email kampanyanız sadece yazıdan oluşmuyorsa, tasarım öğelerini düzenlemek için HTML dili kullanılır. Eğer taslağınız ve HTML kodlarınız hazırsa doğrudan sistem üzerinde kullanabilirsiniz.


Tasarımınızda var olan resimleri Postatr sunucularına yüklemek için Gönderi Merkezi > Resimleri Yönet menüsünü kullanabilirsiniz.Resimlerinizi sayfada bulunan kutuya sürükleyip bırakabilir veya kendi bilgisayarınızdan seçebilirsiniz.

HTML hazırlayamayı bilmiyorum ?
  • Template Builder : Template hazırlayıcısını kullanarak sürükle&bırak ve tıkla&değiştir mantığı ile herhangi bir eğitime ihtiyaç duymaksızın responsive tasarımlarınızı hazırlayabilirsiniz.Menü:Gönderi Merkezi - Template Hazırla
  • Resimden HTML oluşturma : Sisteme yüklediğiniz herhangi bir resim Postatr tarafından otomatik olarak kesilerek responsive HTML kodlarına dönüştürülebilir. Bu işlem için Gönderi Merkezi - Resim Yönetimi > Template Hazırla (Resim listesinde bulunan tüm resimlerin yanında çıkar).
  • Kayıtlı tasarımlar :Eğer eski tasarımınızı panel üzerinde hazırladıysanız HTML kodlarınıza Gönderi Merkezi > Kayıtlı Tasarımlar menüsünden ulaşabilirsiniz.Daha önce hazırladığınız taslağı değiştirebilir & güncelleyebilrsiniz.
  • Destek talebi: Ekibimizden teklif isteyerek ücretli destek talep edebilirsiniz.

c.Test yapılması ve kampanya gönderilerinizin başlatılması
Email göndermek istediğiniz üyelerinizi sisteme aktardınız, email içeriğini (HTML) hazırladınız ve göndermek için hazırsınız.Kampanyanızda olası yazım&resim hataları, farklı platformlarda düzgün görüntülenme sıkıntıları (outlook, gmail, hotmail, diğer birçok..) olabilir. Kurumsal duruşunuzun zedelenmemesi için kampanyanızı gerçek hedef kitlesine başlatmadan önce mutlaka test etmelisiniz.

Panelde test veya gerçek gönderimleri yapmak için birçok seçenek mevcut. “Kampanya Gönderim Sayfasına“ ulaşmadan önce kaç kişiye nasıl bir mail göndereceğinizi yani kitleyi belirtmeniz gerekiyor.Aşağıdaki örnek yöntemle sadece kendinize mail atmak üzere yönetici hesabını seçelim,

Gönderi Merkezi > Email Gönder > Test Gruplarımı Görüntüle butonunu tıklayın. Büten yönetici email hesabınız üzerinde "Seç ve ilerle" butonunu tıklayın. Açılan sayfada 1 kişilik üye listesini görün (sadece kendi adresini seçip ilerlediniz) "Tamam, Emaili Hazırla" butonuna tıklayarak “Kampanya Gönderim Sayfasına“ ulaşın.Bu sayfada;

  • Üst solda yazan "Hazırlanıyor ( i üye )" kontrol edin.Aşağıda bulunan Örnek email adresi kutusuna bir adres yazmazsanız burada belirtilen sayıda üyeye toplu email göndereceksiniz.
  • Gönderen hesabınızı seçin.
  • Kampanyanızı daha sonra tanımlayabilmek için size özel Açıklama metni girin.Bu metin sadece size özeldir, üyeleriniz görmez.
  • Seçili hedef kitlesine gönderimi başlatmadan önce son bir (çok) kez test atmak için buraya kendi mail adresinizi yazın.Bu kutuya bir adres yazarsanız kampanyanızın kaç kişi için hazırlandığının bir önemi olmadan sadece bu adrese 1 mail gönderilecektir.Bunu defalarca tekrarlayabilir ve farklı adreslere test gönderileri atarak birlikte inceleyebilirsiniz.
  • İsterseniz ileriki bir tarihe kurmak için Zamanlayıcı'yı açın ve ileriki bir "Tarih" girin.
  • Hazırlamış olduğunuz HTML kodlarını ve Konu Satırınızı girin.
  • Bitiş Tarihi seçin ve bu tarihten sonra kampanyanız süresi dolmuş olarak gösterilsin.
  • Göndermeden önce Önizleme yapın. HTML tasarımınızın son durumunu inceleyin.
  • Spam denetleme yapın ve kodlarınızı düzenleyin.
"Gönderiyi başlat" butonuna tıklayın ve gönderim öncesi son uyarıyı dikkatlice okuyarak onay verin.

  

 Comments (0)

       Leave A Comment

    yorumlarda görünecektir

    paylaşılmaz, görüntülenmez

    max 1500

    Kampanya, duyuru, bilgilendirme veya yeni bloglar için mail gönderebilirsiniz (Postatr müşterilerini kapsamaz & mail adresiniz sadece postatr.com firmasına özel mailler için kullanılır.)