15
Tem

Email gönderiminde doğru gün ve saat

Email gönderiminde doğru gün ve saat

Email gönderimi için en doğru gün ve saatin seçilmesi

Firmanızın bulunduğu sektör, yaptığı iş veya firmanın pazarlama için kullandığı üyelerinin durumlarına göre değişen açılma zamanları vardır. Öncelikle email marketing servis sağlayıcınızın size sunduğu raporları kullanarak kampanyalarınızın açılma ve tıklanma saatlerini fimanıza özel belirlemelisiniz.

Elbette bazı detayları unutmadan!

Örneğin sürekli salı günü email gönderirseniz en çok salı günü açılma olur. Çünkü açılmaların büyük çoğunluğu mail gönderdiğiniz gün yapılır.Bu konuda tüm dünyada verilen istatistikler aslında yanıltıcı ve yanlış yönlendirici olabiliyor. Nedeni ise hazırlanan infografik veya chart tablolarının işaret ettiği belli gün veya zamanlar email pazarlama yapan firmaların gün ve saat belirlemelerini sağlarken her müşterinin aynı zamanda yani en çok açılma olan gün ve saatlerde mail göndermesine işaret ediyor.

Bu durumda en çok çarşamba günü açılma oluyor derseniz, müşterileriniz çarşamba günü mailing yapmaya başlarlar.Dolayısı ile çarşamba günü açılan mail sayısı sürekli artacaktır.

Aşağıda size bu raporları verirken farklı gün ve zamanlarda yapılan 1000 kampanyanın durumunu gözden geçirdik.Açılma gün ve saatleri son zamanlarda aşağıdaki gibi değişiyor diyebiliriz.

  

 Comments (0)

       Leave A Comment

    yorumlarda görünecektir

    paylaşılmaz, görüntülenmez

    max 1500

    Kampanya, duyuru, bilgilendirme veya yeni bloglar için mail gönderebilirsiniz (Postatr müşterilerini kapsamaz & mail adresiniz sadece postatr.com firmasına özel mailler için kullanılır.)